Ronde 8: enkel punten op het eerste bord

Vandaag een kort verslag over de vorige ronde, want uw verslaggever is wat ziekjes én moet haar energie sparen om de komende rondes kapitein te zijn van beide ploegen. Dat wordt vannamiddag alvast een hele onderneming, de ploegen spelen op 200 à 300 meter van elkaar, met een erg drukke doorgang tussen. Er wordt de spelers dus op het hart gedrukt om geen incidenten te veroorzaken.

drukte
De doorgang in speelzaal 1 is een waar hindernissenparcours.

Er werd reikhalzend uitgekeken naar de prestaties van de mannenploeg na hun stunt in ronde 7. In ronde 8 kregen ze namelijk met Slovenië een vrij gelijkaardige ploeg tegen als in de ronde ervoor. De eerste die klaar was met spelen, was François. Hij won ogenschijnlijk eenvoudig tegen de sterke GM Borisek. Het beloofde weer een mooie ronde te worden voor de mannen, temeer omdat Daniel een erg mooie partij aan het spelen was. Helaas verloren de twee Stefans, en uiteindelijk moest ook Daniel toch nog het onderspit delven.

mannen ronde 8

De dames wisten dat het erg moeilijk zou worden tegen het sterke Turkije, dat op elk bord elogewijs zware overmacht had. Achtereenvolgens moesten inderdaad Wiebke, Astrid en Daria zich gewonnen geven. Hanne, die niet overtuigend uit de opening kwam, maar daarna toch kon afwikkelen naar een gelijk eindspel, moest tot iets voor 21u strijden vooraleer haar tegenstandster, IM Atalik, onder ogen wilde zien dat remise de enige correcte uitslag was. De Belgische eer gered!

vrouwen ronde 8

Vandaag spelen de Red Unicorns tegen Japan, en de Black Knights kruisen de degens tegen Denemarken.

Advertenties

3 gedachten over “Ronde 8: enkel punten op het eerste bord

Voeg uw reactie toe

 1. “uw verslaggever is wat ziekjes én moet haar energie sparen om de komende rondes kapitein te zijn van beide ploegen”. Waarom van beide ploegen? Leg uit a.u.b.

  Like

  1. Omdat Luc de komende dagen volledige dagen naar commissies gaat, in plaats van halve dagen.

   Uiteindelijk ben ik zelf ook in het hotel gebleven, ik ben te ziek om daar te zitten. Hopelijk morgen weer beter!

   Like

 2. Vreemd. Er is volgens het congress schedule alleen nog de general assembly en de continental elections. En daar is Gunter Delhaes al aanwezig als stemgerechtigde voor België. Ik wens je een heel snel herstel toe zodat er toch iemand de spelers nog kan ondersteunen!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Een WordPress.com website.

Omhoog ↑

Maak je eigen website aan bij WordPress.com
Aan de slag
%d bloggers liken dit: